Over ons

F1 Software is in 1997 opgericht door Clemens Blom. Na zijn Wiskunde studie was hij allereerst werkzaam bij Pink Elephant en later FIQAS Software. In 1997 koos hij om op eigen benen te gaan staan. Het bedrijf F1 Software werd opgericht en richt zich op maatwerk software development met behulp van de Microsoft technologiƫn.

Gestaag groeiend werden diverse klanten zoals APG (voorheen ABP), Shell, ABN AMRO, ING en Ballast Nedam geholpen. Tijdens deze periode kwam geregeld de vraag "Kan jij ook ons netwerk doen?". Clemens zocht hiervoor een solide en betrouwbare partner. Wie anders dan zijn oude basketball maat Marcel Huijbens kon dit zijn. Marcel was in die tijd nog professioneel en uiterst succesvol basketballer in Den Bosch, maar combineerde dit met een zelfstandig IT bedrijf. Marcel werkte in eerste instantie voor de sponsoren van de club, maar kreeg daarbij ook de F1 klanten op zijn bordje. Hier werd de basis gelegd voor F1 Systems.

Na een aantal jaar prettig samen te hebben gewerkt, was een volgende stap niet meer dan logisch nadat Marcel zijn professionele basketball carriere had beƫindigd. In 2005 is F1 Systems opgericht. Dit bedrijf deed in eerste instantie alleen netwerk- en systeembeheer voor MKB bedrijven. Dit is later uitgebreid naar hardware, consultancy, telefonie, camera's en hosting. Ook een aantal klanten ontstijgt het MKB zoals Diamond Point, Beau Monde, PANDORA en de Vandersanden Group.

Na regelmatig het verhaal (en verschil) van Software en Systems aan klanten uitgelegd te hebben, leek het ons rond tijd om 1 IT loket aan te bieden. Dit is naar de klant toe een eenvoudiger verhaal. Heb je een IT vraagstuk in welke vorm dan ook? F1 Solutions lost het wel op! Vanaf 1 januari 2015 voeren we dan ook de naam F1 Solutions.

Eigenaren F1 Solutions